Jacqueline Comello

Ik ben al van jongs af aan ge?ntrigeerd door de zee. De kleuren en het lichtspel zijn belangrijke elementen voor mij in een schilderij. Dan is er geen mooier object om te schilderen dan de zee; een onmetelijk bron van licht en aquatinten.

Daarnaast geeft de ritmiek van de zee, het komen en gaan, een biologerende werking. Evenals het natuurgeweld wat elk moment kan los barsten. Als mens kun je je heel nietig voelen bij dit natuurgeweld, maar tegelijkertijd kan je ook heel veel kracht uit de zee halen.? Loop maar eens langs de zee, de branding, met de wind door je haren en ervaar die enorme vrijheid. Evenals de zee, vind ik mensen ook heel boeiend en probeer ik de mens in al zijn facetten en kleuren neer te zetten.

Ik ben jong begonnen met schilderlessen. Mijn eerste lessen volgde ik op 6-jarige leeftijd in Spanje bij Martita van der Waal, een creatieve Nederlandse vrouw die zowel schilder-, piano-, ballet- als toneelles gaf.

In 1992 heb ik, na mijn studies Heao-Communicatie en Bedrijfseconomie, mijn grote jeugdpassie van het schilderen weer opgepakt. In Ton de Kruijk, kunstschilder in Bussum vond ik mijn leermeester en een wekelijks rustpunt in een hectisch bestaan als marketeer, echtgenote en moeder. Tegenwoordig heb ik mijn eigen atelier waar ik schilder en cursussen en workshops geef.

Kleur is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik vind het belangrijk dat mensen geraakt worden, ge?ntrigeerd raken door mijn schilderijen.?Naast het geven van cursussen, werk ik in opdracht, en maak ik vrije werken, bedrijfsschilderijen of portretten.

Ik heb een opleiding Didaktiek in Beeldende kunst afgerond en sinds 2006 geef ik cursussen en workshops in tekenen en schilderen voor volwassenen.


Workshops en cursussen zijn ook op aanvraag op maat te geven. U bepaalt in overleg het onderwerp, de datum, de doelgroep en de locatie.

Ik probeer regelmatig te exposeren. Maar als u nieuwsgierig bent geworden naar mijn werk, dan mag u altijd een afspraak maken in mijn atelier.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kop koffie/thee in mijn atelier. Mijn telefoonnummer 06-17704781