Workshop Abstraheren a la Mondriaan

Veel mensen hebben moeite om de werkelijkheid die ze zien, om te zetten in tekenbeelden. Ze zien een foto van een landschap en ze denken: ?Oh, veel te moeilijk voor mij.? Dat is jammer, want daardoor laten ze de plaatjes die ze eigenlijk graag willen schilderen, links liggen. Deze workshop geeft mensen meer houvast in het abstraheren, versimpelen van de omgeving om hun heen.

Wij kennen Mondriaan van de ver doorgevoerde abstracte schilderijen in rood-geel-blauw en witte en zwarte vlakken. Maar voor hij in deze stijl schilderde, was hij erg zoekende en schilderde hij realistisch en figuratief. Mondriaan heeft zelf een heel proces door lopen, waarin hij steeds verder ging in het versimpelen van de wereld om hem heen. Dit proces van Mondriaan is heel leerzaam om zelf ook te doorlopen.

?s Ochtends gaan we de eerste stap zetten in het proces van versimpelen. We maken een figuratief schilderij.

?s Middags maken we een nieuw schilderij, waarbij we als uitgangspunt het schilderij van de ochtend nemen. We gaan dan net als Mondriaan nog verder versimpelen en maken onze eigen Mondriaan.
Uiteindelijk gaat u dus met 2 schilderijen en een schat aan ervaring naar huis.

Locatie: Atelier, Vliegdenweg 13, Bussum
Prijs: ? 75,-, inclusief materialen (acrylpapier, acrylverf en penselen), koffie/thee/lunch
Duur: 10.00-12.30u, lunch, 14.00-17.00u
Maximum aantal deelnemers: 8
Als u zich nu opgeeft dan krijgt u een week van te voren automatisch bericht of de workshop doorgaat, de routebeschrijving, wat u moet meenemen etcetera.
Wilt u zich inschrijven? U vindt het inschrijfformulier op deze pagina.
Meer informatie? Vul hieronder het informatieformulier in.

Inschrijven / Meer Informatie

  Naam

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Telefoon nr.

  Email (verplicht)

  Evt. bericht